Bach bloesem remedie

Sinds kort ben ik begonnen met Bach bloesems op maat te maken. Hier in huis hebben we al jaren  een flesje rescue spray in huis voor stress zoals, examenstress, afrijden en meer van dat soort dingen. In de salon heb ik het ook staan voor de superbange en gestreste hondjes ( uiteraard vraag ik altijd toestemming hiervoor!)

Ongeveer twee jaar geleden vertelde een vriendin over de Bach bloesems op maat, ze had een cursus gevolgd en kon voor onze Sproet een mooie mix op maat maken. Sproet is onze border collie, Hij is bij ons gekomen toen hij een week of 24 was. Laat ik het er maar op houden dat Sproet een hoop gemist heeft in zijn puppytijd en een behoorlijk rugzakje met zich meedraagt.

Ze heeft een flesje gemaakt en we merkte echt dat Sproet meer rust in zijn koppie had. Helaas zijn de druppels na een tijdje weer op de achtergrond beland vanwege het starten van de salon, manlief een andere baan, kinderen druk met school en nog 1001 dingen die aandacht vragen.

Toen de salon eenmaal draaide en ik merkte dat ik toch wel erg veel bange diertjes op tafel kreeg begon ik me steeds meer te interesseren in het op een natuurlijke manier ondersteunen van dieren die het nodig hebben en heb ik uiteindelijk besloten ook de cursus te gaan volgen.  Ik ben nog steeds dolenthousiast over de remedies, temeer omdat het gewoon puur natuur is. En het werkt, dieren kunnen niet faken en hebben geen last van het placebo-effect.

 

Wat zijn Bach bloesem remedies

Bach Bloesem Remedies (BBR) is een natuurlijke aanvullende(complementaire) geneeswijze, ontwikkeld door de Engelse arts, homeopaat en onderzoeker Dr. Edward Bach (1886-1936).
De bloesems werken op de emotionele gesteldheid en/of een karakteristiek van een mens of dier. Het voordeel is dat ze niet giftig, versuffend of verslavend zijn. Met BBR worden de emoties op een zachte wijze in balans gebracht.

Bachbloesems zijn gemaakt uit natuurlijke ingrediënten: aftreksels van bloemen, planten, struiken en bomen. Bachbloesemtherapie valt onder de holistische geneeswijze, er wordt niet naar de ziekte gekeken, maar naar het gehele individu. Bach bloesems zijn dan ook  absoluut niet bedoeld om medische hulp of een gedragsdeskundige te vervangen maar om u of uw dier te ondersteunen bij de al bestaande behandelingen.

 

Er zijn 38 enkelvoudige remedies en één samengestelde. De samengestelde zullen de meesten van jullie wel kennen, dit is de rescue remedie. Deze wordt vaak ingezet bij mensen tijdens examens, afrijden e.d. Bij dieren worden deze druppels vaak ingezet bij vuurwerkangst, omdat deze druppels vrijwel direct werken.

Maar wat nou als er probleemgedragingen opspelen bij uw hond, kat, of knaagdier?

Gedragingen zoals:

  • Dominantie
  • Constant aandacht opeisen
  • Bezitterigheid
  • Onbekende angsten
  • Neerslachtigheid
  • Bak nijd
  • Jaloers gedrag
  • Schrik
  • Angst
  • Vuurwerk en onweer angst

Ook voor dieren die herplaatst zijn, een slechte start hebben gehad, uit de broodfok gekomen zijn en dus al vroeg zonder moeder waren,  kunnen de Bachbloesems een prima ondersteuning zijn. De bloesems zijn 100 % natuurlijk, hebben geen nare bijwerkingen en hinderen de werking van de al bestaande medicatie niet.

Bent u na het lezen van dit alles geïnteresseerd geraakt, dan kunt u bellen om een afspraak te maken voor een  telefonisch consult (ik doe dit telefonisch vanwege de Covid-19 maatregelen). Ga er vanuit dat we dan zo ongeveer 60 minuten bellen.

U kunt  via mijn online afspraak pagina ook een afspraak voor een Bach consult inplannen, bellen voor een afspraak is natuurlijk ook mogelijk.

Vaak is er maar één consult nodig, na het consult ga ik de Bach bloesem op maat voor u maken. Deze kan ik u desgewenst opsturen. Let op: er komen dan nog wel verzendkosten bij. Afhalen kan uiteraard ook.

De kosten van een consult, inclusief 1 flesje Bachbloesems op maat komen op € 29,50

Na 3 weken bel ik u kosteloos op om te vragen hoe het gaat, en kijken we samen of de Bach op maat nog wat aangepast moet worden. Bestelt u een nieuw flesje, dan reken ik € 15,00. 

Ik wil nogmaals benadrukken dat Bach bloesems nooit ingezet zullen worden ter vervanging van een medische behandeling!

BIJ KATTEN  MET GEDRAGSPROBLEMEN ADVISEER IK JE EERST EEN AFSPRAAK TE MAKEN VOOR EEN KATTENMATRIX CONSULT!