Vachtbesparend: ja. Maar heel soms niet helemaal

Gepubliceerd op 9 september 2021 om 21:17

Weet je nog dat ik pas in mijn blog uitlegde waarom je een kat niet zomaar moet willen kaalscheren? Maar zeg natuurlijk nooit, nooit! De ene kat is de andere namelijk niet.

Zo had ik afgelopen week een Britse langhaar man in de salon. Diesel van 8 jaar.  Het was Diesel zijn eerste bezoek aan Dudes & Diva’s. Maar hij was wel al gewend aan trimmen, hij ging altijd twee keer per jaar bij een collega.

Het “personeel” van Diesel vertelde me dat ze graag wilde dat Diesel kort ging. Op mijn vraag waarom vertelde ze dat Diesel een echte stresskip is.

Toen Diesel nog een klein Dieseltje was is hij een keer ontsnapt uit de omheinde tuin. Maar tijdens zijn heldhaftige ontsnappingspoging heeft iets of iemand  hem opgejaagd en is de kleine Diesel zo hard als zijn kleine pootjes hem dragen konden terug gerend en op de schutting geklommen, waar hij enorm hard van af is gevallen. Boven op zijn kleine koppie, met een spierverrekking in zijn achterpootje op de koop toe. Na een bezoek aan de dierenarts moest het arme diertje bench rust houden. Diesel is nooit meer helemaal de oude geworden. Hij gaat op de vlucht voor vreemden en durft de tuin niet meer uit. Kun je nagaan wat een traumatische ervaring dit geweest moet zijn.

Maar mede doordat Diesel zoveel pech aan het begin van zijn leven had, en een poos benchrust moest houden is zijn personeel er niet toe gekomen om het kammen hem aan te wennen. Met als gevolg dat Diesel nu zodra hij de kam ziet er als een speer vandoor gaat en zich voorlopig niet laat zien. En de keren dat het dan wel lukt moet zijn personeel het bekopen met open bloedende krabbels, niet ideaal lijkt me.

Toen Diesel uit zijn mandje kwam was er helemaal geen twijfel meer, wat een vreselijke vacht, zo stug en zo droog, echt geen kam door heen te halen.

Tja, en dan moet je keuzes maken. Natuurlijk kan ik de vacht normaal behandelen, maar dan zit je nog altijd met het feit dat er thuis ook zo nu en dan een kam door heen gehaald moet worden, wat in dit geval veel stress voor Diesel, maar net zo veel stress voor het personeel oplevert.

En echt, ik sta voor de volle miljoen procent achter de vachtbesparende methode, maar ik vond dat ik in dit geval niets anders kon doen dan Diesel kort te scheren, zodat hij thuis gewoon lekker Diesel kan zijn, met zo min mogelijk stress. Gelukkig kon ik zijn stoere kraag laten staan en moest alleen de achterkant helemaal kort.

Tijdens de behandeling die ik uiterst rustig heb aangepakt, met lekkers, lieve woordjes en kleine knuffeltjes deed Diesel het uitstekend en toen hij van zijn vachtje verlost was deed hij nog even een ere rondje op de trimtafel. Diesel blij, personeel blij, en ja, dat maakt mij dan ook weer heel blij.

Deze keer was het dan niet vachtbesparend, maar wel, zoals altijd, heel katvriendelijk.

 

Tot de volgende blog, liefs, Patries.


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.