I Love Happy Cats Keurmerk

In 2020 kwam ik ik aanraking met de boeken van Anneleen Bru ( I Love Happy Cats) . Ik was direct enthousiast, en ben haar online gaan volgen. Via haar facebook pagina kwam ik in aanraking met de I Love Happy Cats Bootcamp.  Een programma voor katteneigenaren om, zoals de titel al doet vermoeden, hun kat gelukkiger te maken. Anneleen is zo ontzettend gepassioneerd, daar moet je wel enthousiast van worden. Nadat dit programma doorlopen was, wilde ik meer weten over het gedrag van katten en als snel hoorde ik dat er ook een PRO versie aan zat te komen. Ik heb geen seconde getwijfeld en me, zodra het online stond direct ingeschreven, ondanks dat ik ook al heel druk was met de vakopleiding kattentrimmen. Twee opleidingen tegelijk dus, druk druk druk. Al snel kregen ook trimsalons last van de lockdown en moesten we dicht. Wat een frustratie, maar één ding scheelde, ik had even wat extra tijd.  De bootcamp werd afgesloten met een eindopdracht en aan de hand daarvan kon je optioneel kiezen voor een keurmerk aanvraag. Ik heb geen seconde getwijfeld en ben druk aan de gang gegaan. Ik wist, ik ga 10 mei weer open na de verbouwing, dan moet en zal ik dat keurmerk hebben 😊

En dat is gelukt. Op 28 April heb ik als allereerste mijn gelofte afgelegd en mijn  keurmerk behaald!

Wat houdt dit keurmerk nou precies in?

In mijn salon:

  • Wil ik daadwerkelijk dat katten gelukkiger worden.
  • Ik beloof om onder alle omstandigheden het fysiek en mentaal welzijn van de kat voorop te plaatsen.
  • Zal ik altijd letten op stresssignalen en de lichaamstaal van de kat, en de behandeling stoppen als dit nodig is in het belang van het dier.
  • Hebben katten hun eigen wachtruimte in de hoogte. Zodat ze niet op de grond hoeven te wachten, dit kan bedreigend op de kat over komen.
  • Gebruik ik geen harde technieken, Zoals in hun nekvel vasthouden of neerdrukken.
  • Zal de kat nooit in aanraking komen met andere katten, of andere dieren.
  • Ben ik me bewust van de stresslevels van de kat en zal ik er alles aan doen om haar onder haar drempel van opwinding te houden.
  • Blijf ik bij leren over alles wat te maken heeft met katten.
  • De kat is vrij om weg te gaan van iets dat haar oncomfortabel doet voelen. Ik ben me bewust van de stresslevels van de kat en doe er alles aan om de kat onder haar drempel van opwinding te houden. Ik geef de kat ruimte en voorspelbaarheid tot ze weer rustig is.
  • Indien nodig stuur ik jullie door naar de behandelende dierenarts om de trrimbehandeling onder een roesje  te laten plaatsvinden, als de stresslevels te hoog zouden oplopen tijdens een behandeling.